Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, öğleden sonra artan alımların etkisiyle yükselişine hız verdi. CHP'nin 22. Olağanüstü Kurultay’ının iptali için YSK’ya yapılan başvuru reddedildi. Başkan Ahmet Yener’in açıkladığı karar sonrası Borsa İstanbul da pozitif etkilendi; BIST 100 endeksi yüzde 2'nin üzerinde yükseldi.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,23 değer kazanarak 11.294,48 puandan tamamladı.
BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 246,37 puan artarken, toplam işlem hacmi 171,4 milyar lira oldu. Gün içinde en yüksek 11.297,44 puanı gören endeks, en düşük seviyesini ise 11.040,32 puanda test etti.
Bankacılık endeksi yüzde 3,11, holding endeksi yüzde 1,88 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 4,12 ile metal ana sanayi, en çok kaybettiren yüzde 2,28 ile finansal kiralama faktoring oldu.
Analistler, gelecek hafta yurt içinde tüketici güven endeksi, reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranının, yurt dışında ise dünya genelinde imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin, Japonya'da Tokyo Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE), Japonya Merkez Bankası (BoJ) toplantı tutanaklarının ve ABD'de kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksi başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirtti.
Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 11.400 ve 11.500 seviyeleri direnç, 11.200 ve 11.100 puan ise destek konumunda bulunuyor.